Pivo bolo vyrobené špeciálne pre oblasť Žilinskej kotliny spoluprácou nás, žilinských rodákov s majstrami sladovníckeho remesla Pivovarov Lobkowicz. Je výraznej zlatavej farby, príjemnej intenzívnej horkosti, plnej chuti a výraznej hutnosti s bohatou penivosťou. Vyrába sa z najkvalitnejších surovín tradičným procesom výroby bez urýchľovacích a riediacich metód. Mladina je varená z vlastného sladu a vlastnej vody s pre pivo jedinečným zložením, po scedení a schladení sa zakvasí špeciálnym kmeňom pivovarských kvasníc, ktoré počas hlavného kvasenia v spilke ( 12-14 dní pri 7 -10°C ) do požadovaného stavu kontrolovaného prekvasenia vytvoria mladé pivo. Toto sa ďalej sťahuje do ležiackych tankov, kde pri teplote 1- 3°C počas až cca 60 dní dozrieva.
Výhoda takejto spolupráce spočíva predovšetkým v zabezpečení rovnakej kvality jednotlivých várok, v možnosti výberu prvotriednych surovín z vlastných zdrojov a v neposlednom rade zabezpečení konkurencieschopnej ceny. V prípade, že výsledok našej práce Vás, pivných gurmánov, osloví a 12° Frambor sa stane jedným z Vami preferovaných pív, pre budúci rok prichystáme ďalšie rozšírenie ponuky o nové druhy svetlých ležiakov a rôznych typov pivných špeciálov.
Názov Frambor sa vzťahuje k jednej z najskôr osídlených častí na území mesta Žilina a demonštruje, že toto pivo bude k dispozícií iba pre vyhranenú oblasť okolia rieky Váh, ohraničenú pohoriami Malá Fatra, Strážovské vrchy, Súľovské vrchy, Javorníky a Kysucká vrchovina.