Skip to main content

Reštaurácia Korzo je situovaná priamo v srdci Žiliny – na Mariánskom námestí  v budove Meštianskeho domu č. 13, ktorý je cennou národnou kultúrnou pamiatkou. Korzo Restaurant pre Vás otvoríme už v apríli 2015!


Hľadáme kolegov do nášho pracovného tímu!

Viac informácií nájdete v sekcii „Kariéra“ na stránke www.korzo-restaurant.sk


Prečo „Korzo“?

Názov Korzo asociuje  spomienky na históriu mesta, keď sa obyvatelia stretávali, zhovárali  a prechádzali po centre mesta – „korzovali“, pričom sa tým upevňoval spoločenský a kultúrny život v meste, vytvárali sa komunity a priateľstvá. Reštaurácia Korzo nadväzuje na tieto tradície, chce ponúknuť obyvateľom mesta a okolia ale aj návštevníkom mesta priestor, kde sa budú môcť stretávať, komunikovať, nadväzovať známosti, spomínať ale aj plánovať, tešiť sa či smútiť. Korzo má byť miestom, kde bude pulzovať život mesta, ktoré spája nostalgickú históriu s moderným duchom  dnešnej doby.


Korzo má ambíciu oživiť aj kultúrny a umelecký život na námestí a v centre. Večer budeme ponúkať posedenie pri živej hudbe, na prevádzke bude klavír, dáme priestor začínajúcim umelcom a hudobníkom, ktorý dotvoria celkovú atmosféru podniku.
Korzo ponúka štýlový priestor s odkazom na históriu, interiér a celková atmosféra prevádzky bude zvádzať na dlhšie príjemné posedenia s priateľmi a opätovnú návštevu.


DOMÁCA KUCHYŇA S JEDINEČNOU ATMOSFÉROU


Korzo ponúkne návštevníkom jedinečný koncept otvorenej kuchyne, ktorá bude situovaná v strede prevádzky, návštevník tak bude môcť obdivovať prácu majstrov kuchárov priamo pri výrobe jedál. Koncept otvorenej kuchyne zároveň garantuje návštevníkovi, že všetky jedlá sú pripravované z čerstvých surovín a podľa prísnych požiadaviek dnešnej doby, návštevník má možnosť nielen kontrolovať postup výroby, ale aj niečo odkukať a vyskúšať finty šéfkuchárov  doma. Kuchyňa bude zameraná na jedlá vyrábané z čerstvých surovín, domáce cestoviny, ryby, zeleninové šaláty, steaky. Kuchyňa bude „voňať“ po bylinkách a olivovom oleji… Pri príprave jedál budeme používať podľa možností suroviny od menších lokálnych dodávateľov, či fariem.


V prednej časti bude fungovať mini bistro – antipasteria, kde si návštevník bude môcť dať nakrájať čerstvé prosciutto či parmesan a vychutnať si ho s pohárikom prosseca. Ponuku jedál v bistre doplnia čerstvé koláče, torty  a dezerty, ktoré budeme vyrábať v reštaurácii.


Plánujeme tiež doplnkový predaj farmárskych výrobkov zo Slovenska či Talianska – olivové oleje, med, pesto, cestoviny a iné potraviny vysokej kvality.