Skip to main content

Logo Profigrafik je v novej farbe roka, pýtate sa prečo? Prečítajte si v našom článku.

Len pre niekoľkými hodinami spoločnosť PANTONE vyhlásila novú farbu roka. Farbu, ktorá bude určovať trendy pre budúci rok 2022. Nová farba Pantone, odvážne povzbudzuje osobnú vynaliezavosť a kreativitu. Pantone, spoločnosť, ktorá stanovuje jeden z najuznávanejších farebných štandardov, hovorí, že farba spája „stálosť“ tradičnej modrej s „energiou a vzrušením“ červenej. Žijeme v časoch zmien. PANTONE 17-3938 Very Peri je symbolom globálneho ducha doby a prechodu, ktorým prechádzame.


„Ako sa presúvame do sveta bezprecedentných zmien, výber Pantone 17-3938 Very Peri prináša nový pohľad a víziu dôveryhodnej a milovanej rodiny modrých farieb.“ povedala Leatrice Eiseman, výkonná riaditeľka Pantone’s Color Institute.

PANTONE 17-3938 Very Peri nám pomáha prijať túto zmenenú krajinu možností a otvára nám novú víziu pri prepisovaní našich životov. Zobrazuje bezstarostnú sebadôveru spojenú s odvážnou zvedavosťou, ktorá oživuje nášho tvorivého ducha. Spestruje vlastnosti modrej a dopĺňa ich o novú dnes rezonujúcu perspektívu, ktorú posúva do svetla budúcnosti. Ako sa dostávame z intenzívneho obdobia izolácie, naše predstavy a štandardy sa menia a naše fyzické a digitálne životy sa spájajú novými spôsobmi. Digitálny dizajn nám pomáha posúvať hranice reality a otvára dvere do dynamického virtuálneho sveta, kde môžeme objavovať a vytvárať nové farebné možnosti. S trendmi v oblasti hier, rastúcou popularitou metaverza – zdieľaných virtuálnych priestorov a rastúcou umeleckou komunitou v digitálnom priestore PANTONE 17-3938 Very Peri ilustruje fúziu moderného života aj ako sa farebné trendy v digitálnom svete prejavujú vo fyzickom svete a naopak.


„Farba roka Pantone odráža to, čo sa deje v našej globálnej kultúre, vyjadruje to, čo ľudia hľadajú, na čo môže táto farba odpovedať.“ dodala Laurie Pressman, viceprezidentka Pantone Color Institute. “

Vytvorenie novej farby po prvý raz v histórii nášho vzdelávacieho programu farieb PANTONE FARBA ROKA odráža prebiehajúce globálne inovácie a transformáciu. Spoločnosť naďalej uznáva farbu ako kritickú formu komunikácie. Spôsob, ako vyjadriť aj ovplyvniť myšlienky a emócie. Zapojenie a spojenie tohto nového červeného fialového modrého odtieňa zvýrazňuje rozsiahle možnosti, ktoré pred nami ležia.


PANTONE 17-3938 Very Peri, ktorý zahŕňa kvality modrej, ale zároveň má fialovo-červený podtón, prejavuje štedrý, radostný postoj a dynamickú prítomnosť, ktorá podporuje odvážnu kreativitu a nápadité vyjadrenie.


Už viac ako 20 rokov ovplyvňuje Pantone’s Color of the Year vývoj produktov a rozhodovanie o nákupe vo viacerých odvetviach vrátane módy, bytového vybavenia a priemyselného dizajnu, ako aj obalov výrobkov a grafického dizajnu. Prostredníctvom sezónnych predpovedí trendov, psychológie farieb a farebného poradenstva spolupracuje PANTONE COLOR INSTITUTE ™s globálnymi značkami, aby efektívne využili silu, psychológiu a emócie farieb vo svojej dizajnérskej stratégii.


Zdroj: www.pantone.com